Headbang

"A két férfi egymással szemben ébredt. A nap átsütött a reggeli ködön. Két büdös, másnapos férfi nézett farkasszemet. K idegességében krákogott egyet. Arra gondolt, hogy a faszba keveredhetett ilyen helyzetbe. M pedig közel volt ahhoz, hogy hangosan felröhögjön. Inkább szórakoztatta semmint idegesítette, hogy egy férfi mellett fekszik abban az ágyban, amiben a nővel szokott kefélni, akit szeret. És akit ez a férfi is szeret. És minden bizonnyal kefél is. És egyelőre igen bizonytalan, hogy a nő kit szeret.

- Kérsz kávét? - kérdezte M.

- Nem. Nem, kösz - vágta rá K. Aztán meggondolta magát. Minek siessen. Ki tudja, mi sül ki ebből. - Te, mégis kérek. Hosszút.

- Oké.

- Letusolnék. Ha nem bánod.

- Hogyne. Érezd magad otthon.

K beállt a zuhany alá. Hideg vizet engedett a fejére és ettől különösen jókedve lett. Felélénkült. Már ő is szórakoztatónak találta, hogy minden pont olyan, mint egy egyéjszakás kaland után, amikor férfi meg a nő is van annyira udvarias, hogy igyon egy kávét mielőtt soha többet nem látják egymást.

- Van egy borotvád? - kiabált ki a fürdőből.

- Mosdó mellett balra, barna szekrény.

Mikor végzett, M már a teraszon ült és cigizett, mellette az asztalon két kávé. Az alatta elterülő várost, a lassan felszálló hajnali párát nézte. K elvett egy bögrét, aztán ott ültek egymás mellett, itták a kávét, szívták a cigit és mindketten azt érezték, mondani kellene valamit. De mit. És minek.

- Hogy megy a biznisz?

- Jól, nagyon jól. Neked?

- Nem is mehetne jobban.

- Szerintem van egy-két dolog, amivel lehetne mit kezdeni közösen.

- Nő vagy biznisz?

K felröhögött.

- Mindkettő.

Aztán még 10 percig csendben cigiztek. M kihozott egy konyakot. Töltött. Koccintottak. Megitták. Kezet fogtak. És mindenki ment a dolgára.

Miközben M egy másik férfi után mosogatott, próbálta visszaidézni a tegnap estét. Ez egyáltalán nem ment könnyen. Az megvolt, hogy üvöltöznek, hogy elborul az agya, hogy nekiesik K-nak, meg az is, hogy Z elrohan. És az is, hogy miután párszor pofán verték egymást, leültek whisky inni. És gyakorlatilag egy szót sem szóltak egymáshoz. Egy ideig azért, mert még nem tudtak mit mondani egymásnak, egy idő után meg azért, mert már nem tudtak mit mondani a piától. Két üveg fogyott."