“ez a kép azon a nyáron készült, amikor megleptem anyádat egy rotációs kapával” / “this picture was taken the summer when I surprised your mother with a rotavator”

sokat esett, amikor elmentél és sokat sírtunk, amikor nem jöttél. párás meleg szivárvány maradt utánad és én megbékéltem a nem-léteddel. sűrűbb a levegő a szobában, ahol látlak. néha még a hangodat is hallom. leginkább a nevetésedet vagy amikor nagyon elégedetlen vagy. de a szagok sokkal vadabbak, azokban ott élsz még, és én bátor vagyok, nem mozdulok, hogy itt legyek, amikor úgy döntesz, újra eljössz. ámen

XXX

It rained a lot when you left, and we cried a lot when you didn’t come. You left a rainbow in the humid sky and I reconciled myself to your absence. The air is thicker in the room where I see you. Sometimes, I even hear your voice, the sound of dissatisfaction, but most of all, your laughter. But the smells are much more pungent, maintaining your presence, and I’m brave and don’t move so that I can be here when you decide to return. Amen.